• Obecnie brak na stanie

-27% Automat do CHLEBA WYPIEKACZ 1KG 580W 12 progr

inna
299,00 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie
4437baa1b6df31b2bd3aa5a7625e12de.jpg
58f042a859f3cdb15fc68f83472d3827.jpg

AUTOMAT DO WYPIEKU CHLEBA renomowanej marki MEDION

Czy warto kupić wypiekacz do chleba? Zdecydowanie tak! Automat do wypiekania chleba ułatwi życie każdemu miłośnikowi świeżego, aromatycznego i chrupiącego pieczywa! Nie będziesz musiał rano biegać do sklepu po świeże bułeczki czy chleb

Solidny, funkcjonalny i kompaktowy, tak można opisać maszynę firmy MEDION. Zawiera 12 programów i jest również w stanie wyprodukować ciasto na makaron lub pizzę. Duży zakres funkcji umożliwia praktycznie dowolną recepturę pieczenia.

  • Wypieka chleb o masie od 700 do 1000 g
  • 12 różnych cyfrowych programów do pieczenia
  • 3 ustawienia opiekania (jasne, średnie, ciemne)
  • Producent: MEDION
  • Model: MD 14752
  • Stan produktu: Z wystawy sklepowej
  • _Gwarancja: 12 miesięcy

Cena promocyjna : 299 zł

Ciesz się zapachem i smakiem świeżo upieczonego chleba, kiedy tylko chcesz! Upiecz pyszny chleb o wadze 700 lub 1000 g. Wystarczy napełnić składnikami, ustawić pożądany program ciasta, masę chleba i stopień brązowienia skorupy i jest gotowy do pracy!

75df6dff8bf47d68b864c26d47467f8a.jpg
cdac44cd4abd288eeb27bdcc22476bc0.jpg

Dane techniczne

  • Wyświetlacz LCD
  • Moc 580 W
  • 2 rozmiary pieczenia chleba:  średni = 700 g duży = 1000 g
  • Wyjmowane naczynie do pieczenia
  • 3 rodzaje zbrązowienia pieczywa
  • Funkcja zachowania ciepła
  • Timer
  • Biały kolor
  • Funkcja Cool-Touch ( Chłodny w dotyku uchwyt )
  • Powłoka antyprzywierająca
  • Kilkanaście programów do wyboru
  • Funkcja rozgrzewania

Wyświetlacz ułatwiający obsługę. Możliwe 3 ustawienia przyrumienienia skórki (miękkie, średnie, chrupiące).

Cechy wypiekacza do chleba MEDION MD 14752

12 programów którymi dysponuje wypiekacz do chleba Medion MD14752

  1. Podstawowy: Ugniataj, zostawiaj i piecz normalny chleb biały lub mieszany
  2. Biały chleb: Pieczywo z białej, bogatej w białko mąki i mąki francuskiej lekkie pieczywo z chrupiącą skórką.
  3. Chleb: pełnoziarnisty Do pieczenia pieczywa pełnoziarnistego z chrupiącą skórką
  4. Szybki 1: Szybki program chleba z białej mąki, proces pieczenia jest skrócony a chleb ma nieco bardziej wilgotną teksturę.
  5. Słodki chleb: program do wypieków, ciast, słodkiego chleba, do którego należy dodać dodatkowy cukier, rodzynki lub czekoladę
  6. Krótki program: Użyj tego programu, aby uzyskać lekki chleb; krótsze fazy odpoczynku i zaczynu sprawiają, że chleb jest mniejszy i bardziej spójny. Należy pamiętać, że woda dodana w szybkich programach 4 i 5 oraz w krótkim programie 6 musi mieć temperaturę 30–35 ° C.W takim przypadku należy podwoić ilość drożdży.
  7. Deser: Użyj tego programu do upieczenia biszkoptu lub deseru. Przed rozpoczęciem pieczenia włóż wszystkie składniki do formy do pieczenia i dobrze wymieszaj. Dzięki temu uzyskasz optymalny efekt pieczenia.
  8. Makaron: Użyj tego programu do zagniatania ciasta na makaron.
  9. Ciasto (wyrabianie ciasta): Użyj tego programu, aby zrobić ciasto drożdżowe na bułki, warkocze, a nawet ciasto do pizzy. Ciasto jest podgrzewane, aby mogło wzrosnąć, ale nie upieczone. Możesz zagnieść ciasto jak zwykle i w normalnym piekarniku piec
  10. Dżem: Użyj tego programu , by zrobić dżem
  11. Ciasto: Użyj tego programu do pieczenia ciasta. Ciasto twardnieje, ale nie unosi się tak wysoko jak ciasto chlebowe.
  12. Pieczenie: Ten program piecze wstępnie ciasto
2b3c6be8065d042c9d787855bbcf753b.jpg

Za pomocą timera można zaprogramować program pieczenia z wyprzedzeniem do 13 godzin. Wiele pieczywa wymaga długiego okresu odpoczynku, podczas którego ciasto może iść. Dzięki czasomierzowi i praktycznej funkcji podgrzewania maszyna do pieczenia chleba MEDION MD 14752 otwiera wiele możliwości dla indywidualnego planowania czasu.

Wieczorem możesz przygotować ciepły i świeży chleb na śniadanie następnego dnia.

Należy jednak zawsze pamiętać, aby nie używać drożdży, ale używać sody oczyszczonej, ponieważ suszone drożdże przestają reagować po kilku godzinach kontaktu z wodą lub innymi płynnymi składnikami.

1709cc883a3fb95648d7c2f146bdaff8.jpg

GALERIA:

58f042a859f3cdb15fc68f83472d3827.jpg
4f38c3646a63543cbb20a4e7434f4d1b.jpg
cdac44cd4abd288eeb27bdcc22476bc0.jpg
f3ec976296df3d12fac3e2dbfea751a9.jpg
75df6dff8bf47d68b864c26d47467f8a.jpg

2 innych produktów w tej samej kategorii:

arrow_upward