-30% Automat do CHLEBA WYPIEKACZ 1KG 650W 12 progr

Medion
5 Przedmioty
277,00 zł
Brutto
Ilość
0208cc8f995c325e710c320d08f13ed5.jpg
73c09e19af809fc295d9899520cf9d87.jpg

AUTOMAT DO WYPIEKU CHLEBA renomowanej marki MEDION

Czy warto kupić wypiekacz do chleba? Zdecydowanie tak! Automat do wypiekania chleba ułatwi życie każdemu miłośnikowi świeżego, aromatycznego i chrupiącego pieczywa! Nie będziesz musiał rano biegać do sklepu po świeże bułeczki czy chleb

Solidny, funkcjonalny i kompaktowy, tak można opisać maszynę firmy MEDION. Zawiera 12 programów i jest również w stanie wyprodukować ciasto na makaron lub pizzę. Duży zakres funkcji umożliwia praktycznie dowolną recepturę pieczenia.

  • Wypieka chleb o masie 500 g, średni 750 g, duży 1000 g
  • 12 różnych cyfrowych programów do pieczenia
  • 3 ustawienia opiekania (jasne, średnie, ciemne)
  • Producent: MEDION/Quigg
  • Model: MD 18636
  • Stan produktu: NOWY, mógł stać na wystawie sklepowej.

Cena promocyjna : 277 zł

Ciesz się zapachem i smakiem świeżo upieczonego chleba, kiedy tylko chcesz! Upiecz pyszny chleb o wadze 500 g, średni 750 g duży 1000 g. Wystarczy napełnić składnikami, ustawić pożądany program ciasta, masę chleba i stopień brązowienia skorupy i jest gotowy do pracy!

35c3ddd83ad95333ff993e13dd2025e9.jpg
018dd6cc970be8c2a1000d78e2c26629.jpg

Dane techniczne

  • Wyświetlacz LCD
  • Moc 650W
  • 3 rozmiary pieczenia chleba: mały = 500 g, średni = 750 g duży = 1000 g
  • Wyjmowane naczynie do pieczenia
  • 3 rodzaje zbrązowienia pieczywa
  • Funkcja zachowania ciepła
  • Timer
  • Biały kolor
  • Funkcja Cool-Touch ( Chłodny w dotyku uchwyt )
  • Powłoka antyprzywierająca
  • Kilkanaście programów do wyboru
  • Funkcja rozgrzewania

Wyświetlacz ułatwiający obsługę. Możliwe 3 ustawienia przyrumienienia skórki (miękkie, średnie, chrupiące).

Cechy wypiekacza do chleba MEDION MD 18636

12 programów którymi dysponuje wypiekacz do chleba Medion MD18636:

  1. Podstawowy: Ugniataj, zostawiaj i piecz normalny chleb biały lub mieszany
  2. Biały chleb: Pieczywo z białej, bogatej w białko mąki i mąki francuskiej lekkie pieczywo z chrupiącą skórką.
  3. Chleb: pełnoziarnisty Do pieczenia pieczywa pełnoziarnistego z chrupiącą skórką
  4. Szybki 1: Szybki program na 750 g chleba z białej mąki, proces pieczenia jest skrócony a chleb ma nieco bardziej wilgotną teksturę.
  5. Szybki 2: Szybki program na 1000 g chleba z białej mąki, proces pieczenia zostaje skrócony, a chleb ma lekko wilgotną teksturę.
  6. Krótki program: Użyj tego programu, aby uzyskać lekki chleb; krótsze fazy odpoczynku i zaczynu sprawiają, że chleb jest mniejszy i bardziej spójny. Należy pamiętać, że woda dodana w szybkich programach 4 i 5 oraz w krótkim programie 6 musi mieć temperaturę 30–35 ° C.W takim przypadku należy podwoić ilość drożdży.
  7. Zagniatanie: Za pomocą tego programu można zrobić ciasto drożdżowe na bułki, precle lub ciasto do pizzy. Ciasto jest podgrzewane do wyrośnięcia, ale nie jest upieczone. Po ugniataniu możesz nadać ciastu pożądany kształt i upiec w tradycyjnym piekarniku.
  8. Bezglutenowy: Użyj tego programu do pieczenia chleba z mąką bezglutenową; Ze względu na krótszy czas trwania fazy spoczynku i fermentacji powstały chleb jest mniejszy, a ciasto bardziej gęste. Całkowita ilość składników nie może przekraczać 1000 g.
  9. Dżem: Do gotowania dżemu ze świeżych owoców
  10. Pieczenie: Ten program piecze wstępnie upieczone ciasto (na przykład w przypadku, gdy chleb nie jest jeszcze całkowicie upieczony).
  11. Chleb własnego przepisu: Użyj tego programu do upieczenia chleba według własnego gustu. Dodaj własne składniki do podstawowej receptury, pamiętaj, że całkowita ilość ciasta nie powinna przekraczać 1000 g.
  12. Jogurt: Użyj tego programu, aby zrobić jogurt

Za pomocą timera można zaprogramować program pieczenia z wyprzedzeniem do 13 godzin. Wiele pieczywa wymaga długiego okresu odpoczynku, podczas którego ciasto może iść. Dzięki czasomierzowi i praktycznej funkcji podgrzewania maszyna do pieczenia chleba MEDION MD 18636 otwiera wiele możliwości dla indywidualnego planowania czasu.

Wieczorem możesz przygotować ciepły i świeży chleb na śniadanie następnego dnia.

Należy jednak zawsze pamiętać, aby nie używać drożdży, ale używać sody oczyszczonej, ponieważ suszone drożdże przestają reagować po kilku godzinach kontaktu z wodą lub innymi płynnymi składnikami.

a4006a2b73bd00181b64d9c78097f14f.jpg

GALERIA:

1e988eb6c418972b477715d268519de2.jpg
da69be86f4ee0cf9747536c04997831f.jpg
018dd6cc970be8c2a1000d78e2c26629.jpg
35c3ddd83ad95333ff993e13dd2025e9.jpg

2 innych produktów w tej samej kategorii:

arrow_upward