- Obecnie brak na stanie

|
Jeśli przez całe życie wydawało ci się, że do zaparzenia kawy lub herbaty potrzebny jest wrzątek lub przynajmniej gorąca woda, to właśnie teraz dowiesz się, że się bardzo myliłeś.
Ekspres do kawy ma cztery moce zaparzania. Jest w stanie zaparzyć w 10 minut i może być używany do parzenia cold brew, zwykłej mrożonej kawy, mrożonej latte czy mrożonej macchiato. Posiada zmienne ustawienia timera w zależności od tego, jak długo chcesz zaparzyć kawę.
Krok 1. Włóż zaparzarkę do gwintu w garnku i obróć zgodnie z ruchem wskazówek zegara, aby zablokować.
Uwaga: Podczas nalewania wody upewnij się, że poziom wody jest zawsze pomiędzy MIN i MAX na wskaźniku poziomu na dzbanku.
Krok 2. Napełnij dzbanek zimną wodą lub wodą o temperaturze pokojowej i umieść dzbanek w podstawie urządzenia.
Krok 3. Włóż filtr do kawy. Wsyp do filtra kawy maksymalnie 60 g kawy mielonej.
Krok 4. Umieść pokrywę filtra.
Krok 5. Zamknij dzbanek pokrywką i zablokuj, obracając go zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
Krok 6. Podłącz kabel zasilający.
Krok 7. Naciśnij przycisk TIME na wyświetlaczu LED.
Krok 8. Ustaw czas trwania kawy: 10, 20, 30 lub 40 minut.
Krok 9. Naciśnij przycisk START/STOP na wyświetlaczu LED, aby włączyć lub przerwać proces parzenia.
Wyświetlacz pokazuje odliczanie. Zaczyna migać, gdy odliczanie osiągnie zero i kawa jest gotowa.
Ile kawy? Ile czasu?
Na początek zacznij od około 20 g średnio lub grubo mielonej kawy, 450 ml świeżej wody z kranu i 10 minut czasu.
Skosztuj kawy po upływie ustawionego czasu.
Jeśli ci nie smakuje, pozostaw kawę na kolejne 10 minut i powtarzaj proces tak często, jak potrzebujesz.
Klasycznie uzupełnij gotową kawę mlekiem i kostkami lodu lub spróbuj lodów waniliowych, wody gazowanej, soku z cytryny lub mleka kokosowego – zmieniaj składniki i znajdź swój ulubiony.
Film z zasadą działania:
https://www.youtube.com/watch?v=SkLuigzzlBU&t=288s